Sembla que això ja ho donem oficialment per encarrilat!!!

Hem fet els retocs i canvis que hem cregut oportuns i hem decidit penjar el primer post, i què millor que fer-ho amb les últimes llanes que hem filat!

Aquestes troques les hem filat en dos caps, i és llana merina tenyida amb tints àcids un cop filada. Vam agafar el tint de color burdeus i en vam fer tres solucions amb diferent concentració, la vam pintar i la vam coure al vapor. Ens va quedar una mica massa rosa pel nostre gust, però prou lila com perquè ens agradi molt. En total hi ha uns 270 grams i no vam pensar a apuntar els metres, però fa entre 8 i 9 voltes per polzada (wpi). Encara no sabem què en farem.

degradat en burdeus

La troca següent és feta amb llana Leicester superwash tenyida abans de filar. Amb la mateixa tècnica que la d’abans, vam posar el toix (mireu el vocabulari, jejeje) fent esses i el vam pintar amb tres franjes de color marró, taronja i groc. Llavors la vam filar i la vam tòrcer en dos caps. En vam fer 100 grams i ens en van sortir 193 metres, amb 17 voltes per polzada. La Laia hi farà uns mitjons la mar de bonics.

marrons i taronges

marrons i taronges detall

A aquest cabdell li hem posat el nom de “Mejunje” o “Accident”. Vam agafar un toix de Leicester superwash, el vam filar i tòrcer en dos caps, i vam decidir tenyir-lo amb tints naturals. Fa uns mesos havíem deixat uns líquens en maceració amb amoníac i aigua, i vam fer la prova. Tot a la cassola i a esperar. No va passar res. Vam pensar d’afegir-hi vinagre de ferro, que diu que fa pujar els rojos. No va passar res. Hi vam afegir més líquens. No va passar res. Al cap de tres hores bones, i pensant que allò ja no ho salvàvem, hi vam tirar tres cullerades grosses de henna a veure si feia alguna cosa. I va passar!!! Ens ha quedat una cosa d’un color indefinit grisós que, segons com hi toca la llum dóna reflexos daurats o verdosos. Al final va quedar bonic i tot, però em sembla que no ho podrem repetir ni volent-ho. En vam filar 101 grams i en van resultar 190 metres, amb 14 voltes per polzada. Total: uns altres mitjons!!!!

Mejunje o Accident!

Per últim, una troca que ha filat la Laia amb alpaca negra. Quan la vam traure de la bossa semblava una perruca una mica anguniosa, però filant, filant, ha quedat una llana la mar de bonica. És pràcticament impossible fotografiar negres, però ja us dic jo que surt a la foto i que és com una gola de llop en una nit sense lluna i amb els ulls molt tancats apretant molt fort molt fort. N’ha filat una canilla i l’ha torçat en cadeneta (navajo ply), i amb 100 grams n’han sortit 60 metres, amb més o menys 9 voltes per polzada. Quan n’hagi fet 100 grams més, se’n farà un coll magnífic per protegir-se del fred del poble i lluïr més que a festes.

negríssim

A la pròxima us ensenyarem les coses que s’ha fet la Laia per aquest dissabte, que serà la núvia més bonica de totes les núvies que es fan i es desfan!!! (però aquesta no cal que es desfaci, valens?)

Salut!

Anuncis